Ajankohtaista


Vuoden 2019 vertaistapaamiset jatkuvat Lihastautiyhdistyksen toimitiloissa Itäinen Pitkäkatu 68. Aloitamme klo. 17.00 ja tila on varattu klo. 19.00 saakka. Päivä on joka kuukauden toinen Maanantai. Kevään päivät ovat 14.1., 11.2., 11.3., 8.4. ja 13.5. Syksyn päivät ovat 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12.


Hyvinvoinnin avaimet-tilaisuus sarja Turussa

Maanantaisin 29.4., 6.5., 13.5 ja 20.5. klo 13-15

Tilaisuus järjestetään Turun toimistolla Itäinen Pitkäkatu 68, Turku


Sarja koostuu eri aihepiireistä:

*Soveltava ensiapu 29.4.

*Ravitsemus 6.5.

*Kehollisuus (verenpainemittausta, käsidesin käyttöä jne.) 13.5.

*Sovellettu liikunta 20.5.


Tilaisuudet toteuttaa Turun AMK:n lähihoitajaopiskelijat ja se toteutetaan yhdessä Neuroyhdistyksen kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Ilmoittautumiset viikkoa ennen 050 9133 517 (myös tekstarit) tai yhdistys@lsly.fi

HUOM! Voit osallistua myös yksittäisiin kertoihin.

Yhteistyössä Turun Ammatti-instituutin ja Neuroyhdistyksen kanssa


Hei!

Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry järjestää toukokuussa 6.5. Vaikuttajien aamukahvitreffit, joiden vieraaksi saapuu Turun kaupungin hyvinvointialan toimialajohtaja Riitta Liuksa. Ohessa liitetiedostona tapahtuman mainos.


Ystävällisin terveisin

Akseli Pekkarinen

Yhdistyssihteeri

Turun Seudun Vammaisjärjestät TVJ ry


Hei yhteistyökumppanit !

Muistutan teitä vielä tästä tiedotustilaisuudesta, joka on suunnattu kaikille senioreille, mutta erityisesti eläkeläisyhdistysten edustajat saavat tietoa Voimaa vanhuuteen ohjelman kehittämistoimista, joista voivat kertoa edelleen edustamansa yhdistyksen jäsenille.

Tilaisuus sisältää myös luennon lihasvoima- ja tasapainoharjoittelun merkityksestä iäkkään toimintakyvylle. Tervetuloa kuuntelemaan lisää aiheesta Ruusukortteliin 16.4, alla linkki jota voi myös jakaa:

https://www.turku.fi/uutinen/2019-04-01_avoin-tiedotustilaisuus-turkulaisille-senioreille


Toisena asiana on kutsu WERTAISLIIKUTTAJA-KOULUTUKSEEN, joka on suunnattu Ikäihmisten liikuntakaveritoiminnasta innostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. 16.5.2019 kello 9-15. Kerttulan liikuntahalli, Kisakatu 4, Raisio.

Koulutus järjestetään Rajattomasti liikuntaa -kuntakumppanuuden toimesta: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Turku sekä LiikU. Mainos liitteenä.


Kolmas asia on Ulkoiluystävä-koulutus 24.4, johon on vielä koulutuspaikkoja reilusti jäljellä! Mainos liitteenä.

Tänne olisi tärkeä saada innostuneita henkilöitä mukaan, jotta saisimme kaupunkiimme lisää avustajia ikääntyneiden ulkoiluun.


Lisätietoja:

Saija Kultala

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Puh. 050 5546 224

saija.kultala@turku.fi

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku


ELÄVÄ KIRJA – koulutus

Maanantaina 20.5.19 klo 17. - 19.30 Suvituuli,

Suvilinnantie 2, 20900 TURKU


Mikä on Elävä kirjasto?

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä mm. järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille - ja kaikille muillekin kiinnostuneille. Elävä kirjasto pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista.

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, mutta paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Neurologiset vammaisjärjestöt ovat kouluttaneet jäseniään eläviksi kirjoiksi aikaisemmin Turussa ja Porissa ja nyt tarvitsemme Turkuun lisää kirjoja oppilaitos-yhteistyöhön.


Eläväksi kirjaksi NV-kirjastoon?

Voit osallistua Elävä kirja-koulutukseen, jos olet sinut sairautesi/vammasi kanssa tai olet omainen/läheinen ja haluat jakaa tietoa omasta kokemuksestasi. Olet luonteeltasi avoin ja haluat keskustella ihmisten kanssa itsestäsi ja kokemuksistasi.

Koulutuksessa saat perustietoa Elävästä kirjastosta sekä teet ”kirjan takakannen” esittelysi. Kouluttajana toimii Neuroliiton järjestösuunnittelija Maaria Lillberg, mukana myös Parkinsonliiton järjestösuunnittelija Milla Roos sekä Varsinaisen –Suomen ja Satakunnan Muistiluotsin aluesuunnittelija Outi Korpelainen.


Koulutus on maksuton ja on tarkoitettu NV - järjestöjen Varsinais-Suomen paikallisyhdistysten jäsenistölle. Koulutuksessa on tarjolla pientä iltapalaa.

Ilmoittautumiset sekä erityisruokavaliot maanantaihin 13.5.19 mennessä.

Tässä tapahtuman esite


Maaria Lillberg

maaria.lillberg@neuroliitto.fi

Puh. 0400 976 718


Tervetuloa koulutukseen!


Hei!

Liikuntapalveluilla on yhteistyökumppaneineen tarjolla monipuolista liikunnallista tekemistä kesäajaksi.

· Kesätoiminta aikuisille ja ikääntyneille löytyy koosteesta osoitteesta http://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//kesaliikuntaa_tyoikaisille_ja_ikaantyneille_2019.pdf.

· Lasten Kiva kesä- toiminnot löytyvät osoitteesta http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/kivakesa

· Kävelyjalkapallon tutustumistilaisuus järjestetään Poropuiston kentällä 21.5. klo 10. Tilaisuus on maksuton. Liitteestä lisätietoja.

· Soveltavasta golfista kiinnostuneille on tarjolla lajikokeiluja, joissa käytössä myös Paragolfer- laite. Katso lisää liitteestä.

Tutustu tarjontaan ja lähde liikkeelle!


Ystävällisin terveisin


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Hei!

Tiedoksi teille taas kuulumisia soveltavan- ja ikääntyneiden liikunnan ajankohtaisista asioista.

* Soveltavan liikunnan Tärskyt on messutyyppinen tapahtuma, jossa asiakkaat pääsevät kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja sovelletusti. Tule tutustumaan ja kokeilemaan esim. yleisurheilua, judoa, maalipalloa, tanssia tai golfia, tarjolla on myös paljon muuta. Tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille, osallistuminen on maksutonta ja se järjestetään Kupittaan urheiluhallissa 9.5. klo 14-17. Lisätietoa liitteessä.

* Turku on mukana kolmivuotisessa Voimaa Vanhuuteen mentorointiohjelmassa, jossa kehitetään iäkkäiden terveysliikuntaa. Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostuneet kuulemaan ikääntyneiden terveysliikunnan kehittämisohjelmasta Ruusukorttelin hyvinvointikeskukseen 16.4. klo 14. Liitteessä lisätietoa.

* Ulkoilu kuuluu hyvään elämään ja ylläpitää iäkkään toimintakykyä. Jotta mahdollisimman moni ikääntynyt pääsisi ulkoilemaan säännöllisesti tarvitsemme lisää osaavia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Tarjoammekin nyt maksutonta koulutusta ulkoiluystävä-toiminnasta kiinnostuneille henkilöille. Turun kaupungin liikuntapalvelut ja Turun Seudun Vanhustuki ry järjestävät 24.4 yhteistyössä koulutuksen jolla pyritään lisäämään aihealueen osaamista ja tavoittamaan toimintaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Jaattehan tätä tärkeää tietoa omissa verkostoissanne, koulutukseen mukaan voimme ottaa 40 ilmoittautunutta. (Ilmoittautuminen 18.4 mennessä) Katso mainos liitteessä, jossa tarkemmat tiedot!


Kevättä ja ulkoilukelejä odotellen ja yhteistyöterveisin;


Saija Kultala ja Johanna Friman

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus


Hei!

Keväällä Kupittaan urheiluhalli täyttyy monipuolisesta liikuntatarjonnasta kun Soveltavan liikunnan Tärskyt lajeineen ja toimijoineen tarjoavat mahdollisuus erilaisten sovellettujen lajien kokeilemiselle.

Messutyyppisesti toteutettavassa tapahtumassa voi 9.5. klo 14-17 tutustua ja kokeilla esim. jalkapalloa, suunnistusta, keilailua, voimistelua ja tanssia, salibandyä, koripalloa, judoa ym. Kaikilla lajipisteillä toimintaa sovelletaan asiakkaiden toimintakyky huomioiden. Tilaisuus on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Buffetista voi liikkumisen ohessa hakea virvokkeita ja pientä syötävää.

Lisätietoa liitteessä, välitäthän tietoa eteenpäin ja seuraa tapahtumapäivityksiä facebookissa https://www.facebook.com/events/240925706827530/


Ystävällisin terveisin


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Hei

Soveltavan liikunnan seudullinen opas on jälleen päivitetty vastaamaan kauden 2018-2019 toimintatietoja. Opas löytyy tästä viestin liitteenä, lisäksi se päivitetään lähiaikoina osoitteeseen www.turku.fi/soveltavaliikunta. Oppaan tarkoituksena on auttaa yksittäistä kuntalaista, yhdistysten työntekijöitä sekä ammattilaista ym. löytämään sopivat liikuntaryhmät asiakkaille, joilla liikkumis- tai toimintakyvyn rajoitteet edellyttävät liikunnan soveltamista.


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille!

Uusi vuosi tuo uusia tuulia Kunnonkotiinkin. Koko Ruiskadun toiminta henkilöstöineen ja opiskelijoineen muuttaa toukokuussa 2018 UUSIIN TILOIHIN Turun Kupittaan kampukselle. NÄIN MYÖS KUNNONKOTI SIIRTYY UUTEEN PAIKKAAN.

KUNNONKODIN UUSI OSOITE 1.9.2018 alkaen on Joukahaisenkatu 3, ICT city, A siipi 2krs.

Vierailuaikoja voi entiseen malliin varata aina 30.4 asti. (puh. 040 3550 523 tai kunnonkoti@turkuamk.fi.) Suosittelemmekin, että varaat ajan hyvissä ajoin, koska touko-elokuun ajanvarausmahdollisuuksien puuttuessa, tammi-huhtikuu voi olla ruuhkainen.

Kevään ajankohtaisista asioista tiedotamme mm. Facebookissa. Pääset Facebook sivustolle kotisivujemme kautta, kunnonkoti.turkuamk.fi. Käythän tykkäämässä ja katsomassa aika ajoin tiedotuksiamme.


T: Kunnonkodin väki


Kirsi Karlsson

lehtori

TtM, Ft.

Turun ammattikorkeakoulu

Toimiva arki ja saavutettava ympäristö tutkimusryhmävastaava

Kunnonkoti

Ruiskatu 8, 20720 Turku

kirsi.karlsson@turkuamk.fi

Puh. 040 3550 523


Sivun alkuun