Ajankohtaista


Vuoden 2019 vertaistapaamiset jatkuvat Lihastautiyhdistyksen toimitiloissa Itäinen Pitkäkatu 68. Aloitamme klo. 17.00 ja tila on varattu klo. 19.00 saakka. Päivä on joka kuukauden toinen Maanantai. Kevään päivät ovat 14.1., 11.2., 11.3., 8.4. ja 13.5. Syksyn päivät ovat 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12.


Hei!

Turku Curling Arenalla on kaksi vakiovuoroa viikossa soveltavan liikunnan pelaajille. Vuorot ovat sunnuntaisin klo 14.15-16.15 ja tiistaisin klo 16.15-18.15. Jos jollain ei ole suunnitelmia niin su 14.10 voi jo heittää ensimmäiset kivet. Su 4.11 ja 11.11 ei ole vuoroja. Eikä ti 20.11

Ensimmäinen kerta on maksuton. Voitte kokeilla sopiiko laji teille. Jos pelailu kiinnostaa enemmän niin jatkossa vuoron hinta on 5€/pelaaja. Avustajille maksuton.

Innokkaimmat pelaajat voivat kauden aikana osallistua Turun Curlingliigan PT Mixed joukkueen peleihin. Pelit ovat yleensä keskiviikkoisin klo 17.30-19.30. Joukkueeseen mahtuu aina neljä pelajaa kerrallaan, käytännössä soveltavan liikunnan pelaajat heittävät (ja huolehtivat taktiikasta), ja 1-2 seuran pelaajaa on harjaamassa. Pelit ei maksa mitään, valitaan niihin kristillisesti aktiivisimmat kävijät. Ihan kaikkia pelejä ei voiteta mutta tarkoituksena on osaltaan integroitua muuhun curlingporukkaan.

Jos haluatte yhdistyksellenne oman esittelyn niin meillä on hallissa vapaita aikoja perjantaisin ja lauantaisin. Voidaan laittaa hinnaksi 5€/osallistuja. Laittakaa vaikka sähköpostilla viestiä jos teitä kiinnostaa.

Curlinghalli sijaitsee Impivaaran jäähallin takana/vieressä. Tarkka osoite on Kurrapolku 2.

Pahoittelut ettei olla aikaisemmin saatu toimintaa käyntiin. Meillä on valitettavasti toimijoita todella vähän, ja monta rautaa tulessa.

Tervetuloa!


Lisätietoja

Mika Äikiä

050 355 8955

copperhillcc@gmail.com


Hei!

Liikunnan syyskausi on käynnistymässä ja tarjolla on jälleen monipuolinen kattaus soveltavan liikunnan ryhmiä.

Uutuutena:

- soveltava kuntopiiri: lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa harjoitellaan kiertoharjoittelun keinoin

- soveltava kuntosalivuoro asiakkaille, joilla liikkumis- ja toimintakyvyn rajoitteet estävät omatoimisen harjoittelun, mutta joille kuntosaliharjoittelu itsessään on jo tuttua.

- Vire Lavis on hauska helppo tanssillinen tunti, jossa liikkeet tehdään istuen

- Voima- ja tasapainoharjoitteluryhmät (Voitas) yli 75 vuotiaille, joiden arkipäivän askareista selviytymistä parempi alaraajojen lihasvoima ja tasapainokyky voisi parantaa


Perinteiset vesijumpat, kuntosalin ABC- kurssit, soveltava kelkkajääkiekko, soveltava luistelu ja soveltava keilailu sekä erilaiset peliryhmät jatkuvat myös.

Ryhmien ajat ja paikat sekä tarkemmat kuvaukset ym. löydät soveltavan liikunnan kausitiedotteesta osoitteesta www.turku.fi/erityisryhmat. Lisäksi erillistiedotteita tässä postin liitteenä. Samalta sivulta löytyvä Rajatonta liikuntaa – opas päivitetään viimeistään syyskuun alkupuolella.

Toimintavälineiden kokeilu- ja neuvontapäivää vietetään Veritas stadionin ympäristössä pe 31.8. klo 10-13. Tule testaamaan erilaisia ulkoliikuntaa helpottavia ja mahdollistavia välineitä.

Yksilöllinen liikuntaneuvonta käynnistyy syyskuun alussa. Liikuntaneuvonta sopii esim. asiakkaille, jotka tarvitsevat yksilöllisen suunnitelman liikunnan lisäämiseksi. Lisätietoja www.turku.fi/liikuntaneuvonta

Saattajakortti on nykyään voimassa maksimissaan 5 vuotta ja lausunnon avustuksen tarpeesta voi kirjoittaa kuka tahansa sosiaali- tai terveysalan ammattilainen. Lisätietoja www.turku.fi/saattajakortti

Kimmoke- ranneke mahdollistaa edullisen omatoimiliikunnan tiettyjä Kelan tukia saaville asiakkaille. Lisätietoja www.turku.fi/kimmoke


Ystävällisin terveisin


Johanna


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Hei

Soveltavan liikunnan seudullinen opas on jälleen päivitetty vastaamaan kauden 2018-2019 toimintatietoja. Opas löytyy tästä viestin liitteenä, lisäksi se päivitetään lähiaikoina osoitteeseen www.turku.fi/soveltavaliikunta. Oppaan tarkoituksena on auttaa yksittäistä kuntalaista, yhdistysten työntekijöitä sekä ammattilaista ym. löytämään sopivat liikuntaryhmät asiakkaille, joilla liikkumis- tai toimintakyvyn rajoitteet edellyttävät liikunnan soveltamista.


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille!

Uusi vuosi tuo uusia tuulia Kunnonkotiinkin. Koko Ruiskadun toiminta henkilöstöineen ja opiskelijoineen muuttaa toukokuussa 2018 UUSIIN TILOIHIN Turun Kupittaan kampukselle. NÄIN MYÖS KUNNONKOTI SIIRTYY UUTEEN PAIKKAAN.

KUNNONKODIN UUSI OSOITE 1.9.2018 alkaen on Joukahaisenkatu 3, ICT city, A siipi 2krs.

Vierailuaikoja voi entiseen malliin varata aina 30.4 asti. (puh. 040 3550 523 tai kunnonkoti@turkuamk.fi.) Suosittelemmekin, että varaat ajan hyvissä ajoin, koska touko-elokuun ajanvarausmahdollisuuksien puuttuessa, tammi-huhtikuu voi olla ruuhkainen.

Kevään ajankohtaisista asioista tiedotamme mm. Facebookissa. Pääset Facebook sivustolle kotisivujemme kautta, kunnonkoti.turkuamk.fi. Käythän tykkäämässä ja katsomassa aika ajoin tiedotuksiamme.


T: Kunnonkodin väki


Kirsi Karlsson

lehtori

TtM, Ft.

Turun ammattikorkeakoulu

Toimiva arki ja saavutettava ympäristö tutkimusryhmävastaava

Kunnonkoti

Ruiskatu 8, 20720 Turku

kirsi.karlsson@turkuamk.fi

Puh. 040 3550 523


Sivun alkuun