Ajankohtaista


KEVÄÄN VERTAISTAPAAMISET ON PERUTTU KORONAVIRUKSEN TAKIA


Vuoden 2020 vertaistapaamiset jatkuvat Lihastautiyhdistyksen toimitiloissa Itäinen Pitkäkatu 68. Aloitamme klo. 17.00 ja tila on varattu klo. 19.00 saakka. Päivä on joka kuukauden toinen Maanantai. Kevään päivät ovat 13.1., 10.3., 6.4. Huom! ja 11.5. Syksyn päivät ovat 14.9., 12.10., 9.11. ja 14.12.


Hei!

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Hallituksen linjausten pohjalta Lihastautiliitto on perunut kaikki tapahtumansa 30.4. asti. Liitto haluaa näin osaltaan rajoittaa koronaviruksen leviämistä ja suojella riskiryhmiin kuuluvia.

Peruutus koskee jo aiemmin peruttujen Lihastautipäivien lisäksi kaikkia liiton järjestämiä diagnoosi- ja vertaistapaamisia, kokoontumisia ja koulutuksia kaikkialla Suomessa. Myös viikolla 13 alkava Pysytään töissä –kurssi on peruttu.

Toukokuun osalta tilannetta arvioidaan seuraavien viikkojen aikana, ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan myöhemmin.


Lihastautiliitto ry

Läntinen Pitkäkatu 35, 20100 TURKU

www.lihastautiliitto.fi


Voimaa ja Valoa –verkkokurssi

Lihastautiliiton ensimmäinen ikioma verkkokurssi on täällä! Mistä voimia, kun arki yhtäkkiä muuttuu? Tarvitsetko keinoja oman hyvinvointisi tueksi? Lähde mukaan Voimaa ja Valoa – verkkokurssille! Verkkokurssi lihastautia sairastaville aikuisille paneutuu mielen hyvinvoinnin tukemiseen.

Verkkotapaamiset järjestetään tiistaisin 31.3., 7.4., 14.4., 21.4. ja 28.4. klo 17.00 -19.00. Tapaamiset rakentuvat hyvinvoinnin teemojen ympärille kurssilaisten odotusten ja tavoitteiden perusteella. Kurssiin liittyy välitehtäviä, ja ryhmätapaamisissa on mahdollisuus jakaa kokemuksia muiden osallistujien kanssa. Tarvittaessa kurssiin sisältyy myös kahdenkeskisiä verkkotapaamisia ohjaajan kanssa. Maksuttoman kurssin ohjaajina toimivat Lihastautiliiton asiantuntijat ja verkossa työskentelyyn saa tarvittaessa henkilökohtaista opastusta.

Hakuaika verkkokurssille päättyy jo 25.3. klo 16.00. Valituille ilmoitetaan kurssille pääsystä saman viikon aikana.

Hae mukaan täällä: https://www.lyyti.in/Voimaa_ja_valoa_2621

Muista myös haku kesän kursseille

Vaikka koronavirusepidemian nopeasti muuttuva tilanne rajoittaa tällä hetkellä sosiaalisia kontakteja, kannattaa hakemus kesän kursseille ja leireille laittaa tulemaan. Hakuajan sisällä laitettu hakemus on ainoa tapa varmistaa, että on mukana valintaprosessissa.

Lihastautiliitossa seurataan kevään ajan koronavirustilanteen kehittymistä, ja reagoidaan kulloisenkin tilanteen mukaan. Jos tilanne vielä kesän alussa näyttää riskialttiilta, kursseja ei järjestetä. Kurssien toteuttamiseen voidaan tarvittaessa myös miettiä korvaavaa ajankohtaa tai uudenlaisia toteuttamistapoja.

Kurssikalenteri löytyy verkosta https://lihastautiliitto.fi/kuntoutuminen/sopeutumisvalmennus/kurssit-vuonna-2020/ ja tiedot kunkin kurssin toteutumisesta päivitetään tilanteen mukaan.

Lisätietoja kursseista antaa Lihastautiliiton kuntoutussuunnittelija Susanna Ryynänen: 044 703 4657 tai susanna.ryynanen@lihastautiliitto.fi.


Lihastautiliitto ry

Läntinen Pitkäkatu 35, 20100 TURKU

www.lihastautiliitto.fi


Hei!

Oletko jo kokeillut lavatanssijumppaa? Vai olisiko vesiliikunta sinun lajisi? Tai haaveiletko kuntosaliharjoittelusta, mutta et tiedä, miten ja mistä aloittaa?

Turussa on tarjolla hyvin monipuolinen lajivalikoima erilaisia ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, jotka ovat tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja aikuisille. Näissä ryhmissä toiminta sovelletaan kunkin omaa toimintakykyä tukevaksi, joten ryhmissä koetaan aina paljon onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa. Vamma, pitkäaikaissairaus tai apuvälineiden käyttö ei ole este liikkumiselle tai liikunnan harrastamiselle.

Tiesitkö, että jo pienikin määrä säännöllistä liikuntaa auttaa ylläpitämään terveyttä? Toisaalta liikuntaharrastuksesta voit saada monia lisähyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille! Turun kaupungin liikuntatoimen ryhmissä voit harrastaa liikuntaa edullisesti. Lisäksi moniin ryhmiin pääset mukaan pienellä kertamaksulla, joten voit käydä vain kertaluontoisesti kokeilemassa ja etsimässä uutta liikuntaharrastusta. Kevään aikuisten liikuntatarjonta löytyy alla olevasta taulukosta:

Maksuton Vire-Laviksen kokeilutunti järjestetään 17.4. klo 12–12.30 Happy Housessa. Tervetuloa mukaan!

Kurssimuotoisena toimintana järjestämme kevään aikana kuntosaliharjoittelun ABC -kursseja. Kuuden kerran kurssin aikana tutustutaan kuntosaliharjoitteluun, laitteisiin ja oikeaan suoritustekniikkaan sekä tehdään kuntosaliharjoitteluohjelma. Kurssin hinta 15 euroa (+ sisäänpääsymaksu). Kimmokerannekkeella kurssi on maksuton. Seuraavat kurssit alkavat maaliskuussa. Kupittaan urheiluhallin kurssi järjestetään tiistaisin 24.3–28.4. klo 12–13.15. Impivaaran uimahallin kurssi järjestetään keskiviikkoisin 18.3.–22.4. klo 13.15–14.30. Ilmoittautuminen puhelimitse erityisliikunnan ohjaajalle p. 050 594 7207.

Omatoimista liikuntaa voit harrastaa edullisesti kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Kannattaa tarkistaa oletko oikeutettu Seniori- tai Kimmokerannekkeeseen, sillä näillä rannekkeilla voit liikkua edellä mainituissa liikuntatiloissa päivittäin jopa alle 7 euron kuukausihinnalla. Lisätietoja Seniorirannekkeesta löytyy painamalla tästä ja Kimmokerannekkeesta painamalla tästä.

Myös lapsille ja nuorille löytyy monipuolisesti soveltavan liikunnan tarjontaa! Ohjelmassa on muun muassa keilailua, sirkusliikuntaa ja trampoliinivoimistelua ja salibandykerhoa. Lisätietoja löytyy painamalla tästä.

Lisätietoja soveltavan liikunnan ryhmistä ja tilojen esteettömyydestä osoitteesta: turku.fi/soveltavaliikunta

Uusi harrastus tai liikuntakipinä voi löytyä myös Rajatonta liikuntaa -oppaasta, josta löytyy Turun seudun soveltavan liikunnan tarjonta.

Aurinkoista kevättä ja liikunnan iloa arkeen!


Ystävällisin terveisin Tuulia Viberg


Tuulia Viberg

Liikuntapalveluvastaava, soveltava liikunta

Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Liikuntapalvelukeskus

Blomberginaukio 4, 20720 TURKU

puh.+358 50 554 6222

tuulia.viberg@turku.fi

http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/harrastamaan/soveltavaa-liikuntaa


Hei!

Kesäkuussa on tulossa mielenkiintoinen maksuton lajikokeilu erityisryhmille!

Alla lisätietoja:


Golf tutuksi erityisryhmille 15. - 18.6.2020

Mitä? Golfin lajikokeilu

Kenelle? Kouluikäiset lapset ja aikuiset

Milloin? 15. - 18.6.2020

Missä? Kankaisten Golf, Harjattula Golf ja Paraisten Golf kentät

Hinta? Maksuton

Järjestäjä? Suomen HCP Golf ry


Ilmoittautuminen: Kari Heikkilä; kari.hcp@gmail.com p. 0440 533 804. Ilmoittautumiset ryhminä ei yksittäisinä henkilöinä.

Päiväohjelma alustavasti: Ryhmä 1. 8.30 – 9.50, Ryhmä 2. 10.00 – 11.20, Ryhmä 3. 12.00 – 13.20, Ryhmä 3. 13.30 – 14.50, Ryhmä 4. 15.00 – 16.20, Ryhmä 5. 17.00 – 18.50, Ryhmä 6. 19.00 – 20.20. Ryhmien ohjaamisesta vastaavat kenttien omat koulutetut ohjaajat ja Kari Heikkilä.

Muuta: Kohderyhminä jokainen osallistuva henkilö vastaa oman toimintansa terveydelliset rajoitteet ja niiden tuntemuksensa. Välineet (mailat, pallot) ja ohjauksen suorittavat golfyhteisöjen omat ohjaajat. Omien eväiden tuominen paikanpäälle ei ole suotavaa, käyttäkää tarvittaessa kenttien ravintoloiden palveluja. Tilaisuuksissa on myös mukana Paragolfer-laite, joka on tarkoitettu erityisesti alaraajahalvaantuneille.


Ystävällisin terveisin Tuulia Viberg


Tuulia Viberg

Liikuntapalveluvastaava, soveltava liikunta

Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Liikuntapalvelukeskus

Blomberginaukio 4, 20720 TURKU

puh.+358 50 554 6222

tuulia.viberg@turku.fi

http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/harrastamaan/soveltavaa-liikuntaa


Hei

Soveltavan liikunnan seudullinen opas on jälleen päivitetty vastaamaan kauden 2019-2020 toimintatietoja. Opas löytyy tästä viestin liitteenä, lisäksi se päivitetään lähiaikoina osoitteeseen www.turku.fi/soveltavaliikunta. Oppaan tarkoituksena on auttaa yksittäistä kuntalaista, yhdistysten työntekijöitä sekä ammattilaista ym. löytämään sopivat liikuntaryhmät asiakkaille, joilla liikkumis- tai toimintakyvyn rajoitteet edellyttävät liikunnan soveltamista.


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku

+358 50554 6222


Sivun alkuun