Boccia

Boccia pelin säännöt löytyvät niin PDF:nä kuin WORD:in muodossa. Käy katsomassa ja tutustu lajiin.


Boccia turnaus 19.4.2013

MG I (Timo Prusila, Tapio Juolio ja Esa Ranta)

Ensimmäinen peli alkoi jo klo 8.30 josta saimme luovutusvoiton 6-0 Parkinson yhdistyksestä koska vastustaja myöhästyi turnauksesta. Toinen pelin alkoi klo. 11.00 ja vastustaja oli Munuais- ja maksayhdistys. Sen ottelun voitimme. Sen jälkeen oli vuorossa tunnin tauko jolloin kävimme koko poppoo hieman haukkaamassa välipalaa. Neljännesvälierät alkoivat klo. 12.30 ja vastassa oli Polioinvaliidit. Voitimme heidät niukasti yhdellä pisteellä ja pääsimme välieriin. Välierät lähti käyntiin heti klo. 13.00 jälkeen ja vastassa oli Nivelyhdistys jonka voitimme 9-6. Ja näin siinä sitten kävi, että etenimme loppuotteluun. Loppuottelu käynnistyi klo. 13.30 ja vastassa oli Aivohalvausyhdistys ja alku oli tiukka. Kaksi ensimmäistä erää mentiin vuoro tahtiin yhden pisteen voitoilla, mutta kolmas erä tuli meille 5-0 ja silloin vastustajan peli lamaantui ja loppu oli enään pelailua ja voitimme heidät lopulta ylivoimaisesti 11-2. Ja niin tuli taas palkintopokaali vuodeksi meille myasteenikoille!

MG II (Merja Simolin-Kivilä, Anneli Prusila ja Bo Wursig)

Ensimmäinen peli alkoi klo. 9.00 ja vastassa oli MS yhdistys jonka kakkosjoukkue valitettavasti hävisi. Toinen peli alkoi klo. 10.00 --- joukkuetta vastaan ja myös tuon pelin joukkue hävisi. Ja näin pelit päättyivät tällä kertaa siihen.

Kaiken kaikkiaan päivälle tuli pituutta lähemmäs kuusi tuntia, koska pelit alkoivat 8.30 ja päättyivät n. klo. 14.00. Toivottavasti saadaan ensi vuonna molemmille joukkueille hyvät sijoitukset sieltä kärkipäästä. Ei muuta kuin syksyllä taas ahkerasti harjoittelemaan, että ollaan ensivuonna taas kärkipäässä.

Tässä kuvia turnauksesta


Bocciaturnaus 30.3.2012

Vammaisjärjestöjen välinen turnaus pelattiin perjantaina. Joukkueeseemme kuuluiTimo Prusila, Tapio Juolio ja Bo Wursig. Ensimmäisen ottelun Parkinson yhdistystä vastaanhävisimme 1-8, samoin toisen Aivovamma yhdistystä vastaan niukasti 4-5. Sitten tulikin voitto Polio yhdistyksen pelureista selvästi 10-2 ja taasen tiukempi ottelu Nivel yhdistyksenjoukkuetta vastaan 7-6 voitolla.

Osallistujajoukkueita oli 20 ja lohkoja 4. Lohkoista 2 parasta jatkoi puolivälieriin ja onnekkaasti selvitimme tiemme kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon. Pelimme loppuivat kuitenkin tähän puolivälieräotteluun jossa vastaamme tuli Reumayhdistyksen kakkosjoukkue, hävisimme 4-6.

Pelihaluja olisi vielä ollut joten lievä pettymys paistoi joukkueemme poikien kasvoilta. Turnausjärjestelyt sujuivat hyvin ja aikataulu eteni sopivaa vauhtia, kahvitauonkin ehdimme pitää. Päivälle kertyi kuitenkin reilusti pituutta eli meidän pelimme kestivät klo. 9-14.

Välierät ja finaalit siis jatkuivat pitkälle iltapäivään. Voiton vei viimevuotiseen tapaan Aivovammayhdistyksen joukkue. Tämän voittoisan joukkueen pelureitten kanssa mekin olemme tämän talven bocciaa harjoitelleet maanantaisin terveydenhuolto-oppilaitoksella.

Ensi syksynä harjoituspaikka ja -aika voi muuttua - seuraa tiedotteluamme asiasta ja tule ihmeessä mukaan pelaamaan!

Tässä kuvia turnauksesta

Tässä bocciaturnauksen otteluiden tulokset


Bocciaturnaus 25.3.2011

Yhdistysten välinen bocciaturnaus pidettiin jo maaliskuussa. Mukana 16 joukkuetta jaettuna neljään lohkoon. Meiltä mukana vain yksi, täysin miehinen joukkue. Pelattiin kolme peliä joista yksi tappio ja kaksi voittoa. Pisteet eivät riittäneet jatkoon koska tänä vuonna ei poikkeuksellisesti pelattu lainkaan välieriä vaan ainoastaan semifinaali ja finaali. Jatkoon pääsyyn olisi siis tarvittu oman alkulohkon voitto. Aivohalvaus- ja afasiayhdistys sai kultaa, reumayhdistys hopeaa ja samojen yhdistysten kakkosjoukkueet olivat sijoilla 3 ja 4.

Tässä kuvia turnauksesta


Bocciaturnaus 23.4.2010

Turun alueen erityisryhmien ja vammaisjärjestöjen välinen bocciaturnaus käytiin perjantaina 23.4.2010 Ruiskadulla Ammattikorkeakoulun liikuntahallilla. Viime vuotisen mestaruuden innoittamina lähdimme kisaan peräti kahdella joukkueella: MYA1 eli Timo Prusila, Tapio Juolio ja Christer Donner sekä MYA2 eli Anneli Prusila, Merja Simolin-Kivilä ja Sirpa Härkönen.

Mukana oli 19 joukkuetta jaettuna neljään lohkoon. Miesjoukkueemme ( MYA1) alkulohkossa pelattiin kolme peliä joista tuli kaksi voittoa ja yksi tappio. Naisjoukkueen (MYA2) lohkossa pelejä oli kaksi; toisesta voitto ja toisesta tasapeli. Molemmat joukkueet siis pääsivät jatkoon! Välieräpelinsä voittivat sekä miehet (melko ylivoimaisesti) että naiset (varsin täpärästi). Semifinaaleissa sitten jännitys tiivistyi ja niimpä me naiset jäimme mitaleitta häviämällä Polioinvalidien joukkueelle. Mutta onneksi finaalipelissä miestemme hermo piti ja suvereeni voitto Reumayhdistyksen joukkueesta saatiin.

Päivän tulos oli siis jälleen loistava; miehille sitä kirkkainta kultaa ja naisille kunniakas neljäs sija (olimme parhaita naisia – kaikki pelaajat palkintosijoilla olivat miehiä). Palkintojen jakoon marssimme juhlavasti musiikin tahdittamina, pokkasimme kunniakirjat ja komea kiertopalkintopokaali on tämänkin vuoden myasteenikkojen hallussa. Voittajan oli jälleen helppo hymyillä.

Tässä kuvia turnauksesta.


Bocciaturnaus 24.4.2009

Turussa järjestettiin 24.4.2009 erityisryhmille turun alueen vammais- ja kansanterveysjärjestöjen bocciaturnaus Ruiskadun Ammattikorkeakoulussa. Myös me Myasteenikot uskaltauduimme mukaan turnaukseen. Lähdimme kuitenkin kisaan matalalla profiililla sillä meistä ei ollut kukaan muu pelannut kyseistä peliä kuin kapteenimme Timo. Mutta niin siinä kuitenkin kävi että meille Myasteenikoille tuli sieltä upea voitto ja kiertopalkinto vuodeksi.

Kuvia ja tunnelmaa paikanpäältä.


Boccian peluuta syyskaudella Ammatti-instituutin salissa, Uudenmaantie 43.

Tässä kuvia avauskerralta 6.9.2010


Boccian peluuta kevätkaudella 2010 Härkämäen palloiluhallissa, Rahjepolku 4.

Tässä kuvia ja tunnelmaa paikanpäältä.


 

Sivun alkuun