Vanhat asiat

Vertaistapaamiset 2014

Vertaistapaamiset 2013

Syksyn 2012 toiminnasta

Syksyn 2011 toiminnasta

Syksyn 2010 toiminnasta


Donnerit toteuttivat 30 vuoden unelman

Tässä linkki kyseiselle sivulle


Pala palalta, eväitä elämään.

Dokumentissa 15 henkilöä kertoo,kuinka elämä rakentuu uudelleen, kun itsellä tai läheisellä on neurologinen pitkäaikaissairaus tai vamma. Henkilökuvista välittyy positiivisuus ja elämänilo vaikeuksista huolimatta.


Taksien sähköinen suorakorvausmenettely

Kansaneläkelaitos Turun vakuutuspiiri

Suorakorvausmenettelyn toteuttaminen sähköisesti Kelan korvaamissa taksimatkoissa


Alla olevasta linkistä löytyy Satakunnan kansassa 24 helmikuuta 2014 ollut kokosivun juttu Myastenia Graviksesta.

Tässä löytyy kyseinen juttu


Katso Yksi elämän videoklipit, mukana mm. Fredi ja Jope


Hei liikunnan toimijat!

Liitteenä Turun urheilupuiston yhteydessä olevan Unelmien kannas-liikuntapuiston opastaulu.

Tämä materiaali julkaistiin viime keväänä mm. TVJ ry:n julkaisemassa InfoKrykä-lehdessä.

Tätä materiaalia saa käyttää mm. yhdistysten omien julkaisujen sisältönä. Materiaalin yhteydessä tulee mainita kohteen toteuttamisessa ollut taho ”Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus”.

 

Terveisin:

Eija Hiitti

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Blomberginaukio 4, 20720 TURKU

Puh. +358 50554 6222

eija.hiitti@turku.fi

liikunta@turku.fi

www.turku.fi


Saattajakortin käyttömahdollisuudet lisääntyivät Turussa

Vammaisille ja pitkäaikaissairaille tarkoitettua Saattajakorttia voi käyttää aiempaa useammassa paikassa Turussa. Kortti oikeuttaa vammaista avustavan saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn nyt myös FC Interin ja FC TPS:n kotipeleihin, Turun maauimaloihin (Kupittaa ja Samppalinna), Turun taidemuseoon, Tehdasteatteri Manilaan sekä Turun nuoren teatterin, Aurinkobaletin ja Tanssiteatteri Erin esityksiin.

Saattajakortti toimii seudullisena 11 kunnassa (Turku, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo). Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuurikohteisiin. Saattajakortilla halutaan parantaa liikunta- ja kulttuuripalveluiden saavutettavuutta myös niiden osalta, joiden vamma, sairaus tai liikkumisen haitta ei näy ulospäin eikä siten ole myöskään toimipaikkojen asiakaspalveluhenkilöstön havaittavissa.

Asiakkaat ovat ottaneet Saattajakortin innokkaasti vastaan. Turussa myönnettiin vuonna 2013 yli 300 saattajakorttia. Korttia haetaan oman kunnan liikuntapalveluista, ja se on voimassa kerrallaan enintään kolme vuotta. Kortin käyttö on seudullista. Sairaaloiden osastot, laitoshoidon yksiköt ja palveluasumisen toimipisteet voivat anoa saattajakorttia osasto-, laitos- tai toimipaikkakohtaiseen käyttöön. Toimipaikkokohtaista korttia käytettäessä henkilökuntaan kuuluva voi toimia avustajana useammalle samaan ryhmään kuuluvalle avustettavalle.

Kaikki Turussa sijaitsevat palvelut löytyvät osoitteesta www.turku.fi/saattajakortti. Muiden kuntien nimeämät palvelut löytyvät kuntien verkkosivuilta tai kootusti Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla- hankkeen Saattajakortti-sivuilta http://www.liiku.fi/liiku/kunnille/rajattomasti-liikuntaa-turun-seu/

Johanna


Johanna Friman

Liikuntapalveluvastaava

Turun kaupunki

Vapaa-aikatoimiala

Liikuntapalvelukeskus

Liikkumaan aktivointiosasto

Blomberginaukio 4, 20720 Turku

Puh. +358 50554 6222


Hei!

Lakiasiaintoimisto Jukka Kumpuvuori on aloittanut maksuttoman puhelinneuvonnan TVJ ry:n jäsenjärjestöjen jäsenille.

Jos sinulla on hakemus vammaispalveluun tai KELAan mielessä, tai olet jo saanut kielteisen päätöksen ja mietit miten eteenpäin, soita ja kysy lakimieheltä neuvoa!

Lakiasiaintoimisto Jukka Kumpuvuori on erikoistunut sosiaali- ja terveyspuolen juttuihin hallintomenettelyssä ja hallintolainkäytössä. Siviilioikeudellisia asioiden, kuten perhe- ja perintöoikeudellisten asioiden, esimerkiksi testamentti jne., eikä rikosoikeudellisten (poikkeuksena syrjintärikos) osalta neuvontaa ei tarjota.

Neuvontapuhelin vastaa VAIN maanantaisin klo 17-18 numerossa 050 552 0024.

Voit tutustua Lakiasiaintoimisto Jukka Kumpuvuoren palveluihin www.kumpuvuori.fi.

Terveisin

Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry

Ursininkatu 11, 20100 Turku

tvj@tvj.fi

www.tvj.fi


Sivun alkuun